Instagram

Instagram

söndag, januari 22, 2012

Inget drev

Det har inte varit något mediedrev mot Håkan Juholt. Påstår man det förstår man inte medias roll. Media ska granska makthavare. Att inte göra det är tjänstefel. Håkan Juholt var partiledare för Sveriges största parti, Socialdemokraterna. Han ville bli statsminister. Det är en mycket viktig post i vårt land. En sådan person ska granskas. Media granskade honom. Media gjorde sitt jobb. Media tillsätter och avsätter inte partiledare. Det gör partierna.
Expressens chefredaktör Thomas Mattsson förklarar sina åsikter:
http://bloggar.expressen.se/thomasmattsson/2012/01/det-handlade-om-politik-och-inte-om-pressen/
Bilden är ett uppslag från dagens Expressen. Jag har tagit bilden med folkhavet.

Uppdatering:
Här kan ni höra Göran Greider som är av en annan åsikt.

Här kan ni höra ett gammalt program som handlar om mediedrev, från Medierna i P1: http://static.sr.se/Laddahem/Podradio/p1_medierna/SR_p1_medierna_101002_69d945.mp3
På bilden ser ni Expressens politiska reporter Karl-Johan Karlsson som sänder live från Sveavägen 68.

Mona Sahlin har också haft turer i media. Hör ett radioprogram om det.

2 kommentarer:

Tobias Welander sa...

Är det inte lite för enkelt att säga att de som säger att det har pågått ett drev mot Juholt "inte förstår"?
Medierna ska granska makten, ja. Men på vilket sätt? Man kan inte göra vad man vill bara för att det är "granskning av makt".
Jag håller med om att det denna veckan inte pågått något allvarligt drev, men veckan då avslöjandet om Juholts bostadsfusk kavlades ut krystade medierna fram artiklar dag efter dag som egentligen inte kom med nåt nytt. Det kändes som att de bara inte ville släppa "en bra story". Det kan man, tycker jag och till exempel publicistklubbens ordförande, kalla för ett drev.
Även att medierna inte avsätter eller tillsätter skulle också kunna diskuteras på ett lite mer problematiskt sätt.

Anonym sa...

Jens, som om inte din politiska läggning lyser av blått (likt dina skjortor) i hela din blogg. Innan du skriver något om mediedrev så kanske du bör ta del av den forskning som finns kring mediedrev innan du är så säker på din sak.