Instagram

Instagram

fredag, maj 06, 2011

Nära är viktigt


Mitt jobb är att ge läsarna bilder de annars inte skulle få möjlighet att se. Bilder som är närvarande, berättande, sanna och nära. I går tog Sundsvall Dragons SM-guld och jag var på plats åt Sundsvalls Tidning. Alltid roligt att arbeta när ett lag i bevakningsområdet tar guld.

I går gick jag för nära när jag tog ettanbilden i detta inlägg. Det tyckte mitt objektiv som nu är någonstans i Sverige med Posten för att slutligen komma till Nikons service. På väg till mig är en tillfällig glugg. Tack Nikon för bra service, NPS.
Dock var bilden inte för nära. Den har känslor, uttryck och är en bild som inte de andra fotograferna har, inte lika närvarande. De skyddade sin utrustning. Jag tog bilden.
Här kan ni se hur det hela gick till.
http://svtplay.se/v/2416921/mittnytt/sundsvall_dragons_svenska_mastare_?sb%2Ck103321%2C1%2Cf%2C-1

2 kommentarer:

Zanna sa...

Hej!
Din blogg är asbra, men du borde ha kategorier..
Jag kollar din blogg då och då, men nu tillexempel så ville jag läsa och se om att plugga på mittuniversitetet.. Men det blir för ansträngande..
Tycker jag!

Annars är bloggen bra, och du verkar ju klara dig jävligt bra inom yrket.

Jonas sa...

Det var väl Robert Carpa som sa "får du en dålig bild är du inte nära nog".

Jag tycker det ligger mycket sanning i det.